Bij de heerlijke Pinot Noir van La Crema hoort ook een heerlijk gerecht. Wat dacht je van deze hazenpeper met aardappelpuree?

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1,5 kg hazenbout
  • 150 gr spekblokjes
  • 120 gr wortels
  • 350 gr ui
  • 80 gr prei
  • 80 gr kastanjechampignons
  • 40 gr chocolade puur
  • 3 plakken ontbijtkoek
  • 80 gr boter
  • 0,8 l water

Voor de marinade:

  • 20 cl rode wijn
  • 1 el cognac
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 tenen knoflook
  • 1 takje tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • 3 jeneverbessen
  • 3 kruidnagels
  • 1 tl versgemalen peper

Bereiding:

Voorbereiding: meng alle ingrediënten voor de marinade goed door elkaar in een grote kom. Voeg de hazenbouten toe en laat deze 24 uur afgedekt marineren in de koelkast. Keer regelmatig om.

Rasp de wortels schoon en snijd deze in schijfjes. Pel de uien en snijd deze grof. Maak de prei schoon en snijd deze in schijfjes. Snijd ook de champignons in schijfjes. Haal de hazenbouten uit de marinade en dep ze droog. Besprekenkel beide zijden van de bouten met zout en peper. Zeef de marinade boven een grote kom en voeg hier het water aan toe. Zet een diepe pan op middelhoog vuur en smelt hierin de boter. Bak de hazenbouten rondom bruin. Voeg dan de spekjes en groenten toe en bak deze 5 min. mee. Blus het geheel af met de marinade. Breng de stoofpot aan de kook en laat het geheel ca. 3 uur stoven. Haal de hazenbouten uit de pan wanneer deze gaar zijn en haal het vlees van de botten. Kook de saus in tot er ongeveer 2/3 deel over is. Voeg de chocolade toe en roer goed door. Voeg als laatste de ontbijtkoek toe en meng goed. Voeg dan de haas weer toe aan de stoofpot en laat het even warm worden.

Serveer de hazenpeper met aardappelpuree, gepofte aardappels of frieten.