Herfst en winter is de tijd van het jaar voor heerlijke stoofpotten! Dus ga een ochtend de keuken in en maak deze heerlijke rundvlees stoofpot samen met La Crema Willamette Pinot Noir.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 2 kilo rundvlees voor stoofpot, gesneden in blokjes van 2 bij 2 cm
  • 2 aardappelen, geschild en in blokjes van 1 bij 1 cm gesneden
  • 2 stengels bleekselderij, in plakjes
  • 2 wortels, geschild en in plakjes
  • 1 grote ui, in blokjes gesneden
  • 2 knoflookteentjes, gehakt
  • 2 el bloem
  • 2 el olijfolie
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 kopje rundvleesbouillon
  • 1 el tijm, gehakt
  • 250 gr champignons
  • 5 tomaten
  • 1 tl chilipoeder
  • Scheut La Crema Willamette Pinot Noir

Bereiding:

Bestrijk het vlees licht met bloem en schroei het dan in een braadpan met olijfolie aan alle kanten dicht. Verwijder het vlees uit de pan en leg het even op een bord. Voeg de rundvleesbouillon en een flinke scheut rode wijn toe in de pan die gebruikt is voor vlees. Breng aan de kook voor ongeveer 1 min. en voeg het vlees weer toe. Voeg alle andere ingrediënten toe en kook het geheel op laag vuur gedurende 6-8 uur. Roer regelmatig door de stoofpot. Haal de laurierblaadjes uit de stoofpot wanneer deze gaar is.