Dit vegetarische recept is makkelijk om te maken en erg lekker. Drink er een glas Kendall-Jackson Vintner's Reserve Chardonnay voor de optimale combinatie.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 2 grote stukken platbrood of 4 stukken naanbrood
  • 2 groene appels, gesneden in dunne schijfjes
  • 400 gr brie, gesneden in stukjes
  • 100 gr rucola
  • 2 grote uien
  • 2 tl boter
  • 2 tl balsamico azijn

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Begin vervolgens eerst met het karameliseren van de uien. Smelt de boter in een koekenpan op een middelhoog vuur. Snijd de uien in ringen en voeg ze toe aan de koekenpan. Roer de balsamicoazijn erdoorheen. Draai het vuur laag en kook de uien tot ze zacht zijn en er geen vloeistof meer in de pan zit. Dat duurt ongeveer 15-20 minuten. Haal de pan dan van het vuur.

Leg het platbrood op de bakplaat. Verspreid de gekarameliseerde uien over het brood evenals de schijfjes appel. Schuif eventueel ook wat stukjes appel onder de uien. Strooi ook de stukjes brie over het brood en bak het 10-12 minuten in de oven of totdat de kaas gesmolten is. Haal het brood uit de oven en garneer met rucola.