Deze krab hapjes in bladerdeeg zijn heerlijk voor bij de borrel of als voorgerecht. Een glas Kendall-Jackson Vintner's Reserve Riesling brengt alle smaken weer mooi in balans.

Ingrediënten voor 25 stuks:

  • 150 gr. roomkaas, op kamertemperatuur
  • 1 tl Worcestersaus
  • 1 tl tabascosaus
  • 1 tl gember, fijngehakt
  • 3 bosuien, in kleine stukjes
  • 230 gr krabvlees
  • 1 ei
  • 25 vierkante wontonvellen
  • Zoete chilisaus, om te dippen

Bereiding:

Voeg in een kom de roomkaas, Worcestersaus, tabascosaus, gember en bosuitjes toe. Breng op smaak met zout en peper en meng het geheel goed. Voeg de stukjes krabvlees toe in de kom en mix het geheel nog eens. Zet de kom in de koelkast tot je de hapjes gaat maken. Verwarm de frituurpan alvast voor op de hoogste stand. Klop het ei en meng het in een kleine kom met 1 eetlepel water. Bestrijk de randen van de wontonvellen met het eimengsel. Leg een beetje krabvulling in het midden van elk wontonvel en vouw het in een driehoek. Druk de randen voorzichtig tegen elkaar om het pakketje af te dichten. Bak de hapjes ca. 3 minuten in de frituurpan of tot ze goudbruin zijn. Haal de hapjes uit de frituurpan en leg ze in een met (keuken)papier beklede schaal. Serveer de hapjes met zoete chilisaus.