Vintner's Reserve Pinot Gris is een frisse en fruitige witte wijn, die ook goed past bij maaltijdsalades met vis of kip.

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 200 gram gerookte kipfilet
  • 250 gram gemengde salade
  • 75 gram rucola
  • 2 rijpe avocado’s
  • 2 tomaten
  • Halve komkommer
  • Bakje pijnboompitjes
  • 1 dl yoghurt
  • 2 el mayonaise
  • 1 el pesto
  • Zout en peper

Bereiding:

Snijd de gerookte kipfilet in blokjes en de tomaten en komkommer in stukjes. Schil de avocado’s, haal de pitten eruit en snijd ze in plakjes. Bak de pijnboompitjes kort aan in olie. Roer voor de dressing de yoghurt, mayonaise en pesto door elkaar. Voeg eventueel naar smaak meer pesto toe. Breng de dressing op smaak met wat zout en peper. Meng de sla, kip, komkommer, tomaten, avocado’s en pijnboompitjes in een saladeschaal. Vermeng dit met de dressing. Serveer de salade eventueel bij zelfgemaakte friet.

Vegetarisch: voor de vegetarische variant kun je de kip vervangen door gerookte tofu.