Een mooi stuk vlees combineert altijd goed met een rode wijn. Zo is dit recept met varkenshaas een match made in heaven met Kendall-Jackson Vintner's Reserve Pinot Noir.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 kilo varkenshaas (aan een stuk)
  • 3 knoflookteentjes, gehakt
  • 3 pruimen, in plakjes gesneden
  • 1 gele ui, in ringen gesneden
  • 2 kopjes spruitjes, gehalveerd
  • 2 el rozemarijn, gehakt
  • 1 el olijfolie
  • 300 gr farro (soort rijst)
  • 450 ml groentebouillon

Bereiding:

Meng in een kleine mengkom de fijngehakte rozemarijn, olijfolie en gehakte knoflook door elkaar. Smeer het mengsel over de varkenshaas en bestrooi met zout en peper. Laat het 30 min. op kamertemperatuur marineren. Spoel ondertussen de farro af en giet deze af. Doe de farro in een kookpan, voeg wat zout en de groentebouillon toe (de farro moet ruim onder water staan). Breng het geheel aan de kook. Zet vervolgens het vuur laag tot middelhoog en laat het 30 min. sudderen. Giet de groentebouillon vervolgens af.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de varkenshaas afgedekt op de grillplaat en draai het stuk elke 10 min. om gedurende 50-60 min. totdat het vlees gaar is. Bereid ondertussen de groenten. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd de spruiten doormidden en verspreid ze over de bakplaat. Snijd de ui in ringen en leg deze ook op de bakplaat. Besprenkel met wat olijfolie, zeezout en vers gemalen peper. Rooster de groenten 45 min. tot ze knapperig zijn. Haal het vlees uit de oven en laat het stuk ten minste 10 min. rusten voor je het in plakken snijdt. Haal vervolgens de groenten uit de oven. Om te serveren: maak een bedje van farro en daarop de gegrilde plakken varkenshaas. Verspreid daar omheen de geroosterde spruitjes, ui en gesneden pruimen toe. Garneer met rozemarijn.