Een frisse zomerse salade maak je met garnalen, mango en komkommer. Lekker snel te maken en heerlijk met Kendall-Jackson Vintner's Reserve Chardonnay.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 200 gr garnalen, gepeld
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 mango
  • 1,5 komkommer
  • 1 rode ui
  • 2 tl olijfolie
  • 2 el zoete Thaise chilisaus
  • 1 tl vissaus
  • 1 el rijstazijn
  • Handvol muntblaadjes

Bereiding:

Verwarm een koekenpan met wat olie en fruit de fijngehakte knoflook op middelhoog vuur. Voeg de garnalen toe en bak ze 3-4 minuten aan elke kant tot ze gaar zijn. Zet de pan opzij als de garnalen gaar zijn. Haal de komkommers en de rode ui door een spiraalsnijder en laat de slierten in een serveerschaal vallen. Schil de mango en snijd deze in lange dunne reepjes. Voeg de reepjes aan de salade toe. Vervolgens kan de dressing gemaakt worden. Klop in een kommetje de olijfolie, chilisaus, vissaus en rijstazijn door elkaar en voeg er een snufje zout aan toe. Voeg de garnalen aan de salade toe, strooi de muntblaadjes bovenop en giet de dressing er overheen. Even omscheppen en klaar!