Kendall-Jackson Vintner’s Reserve Zinfandel past bij wild, maar ook veel andere gerechten met rood vlees. Nog lekkerder is Vintner's Reserve Zinfandel bij zelf gekruide spareribs van de BBQ!

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 spareribben
  • 2 el paprikapoeder
  • 2 el knoflookpoeder
  • 2 el uienpoeder
  • 1 el zout
  • 1 el zwarte peper
  • 2 el bruine basterdsuiker
  • 8 el BBQ-saus
  • 4 el ketjap manis
  • 4 el honing
  • Aluminiumbakken
  • Aluminiumfolie

Bereiding:

Maak eerst de kruidenmix voor de spareribs. Meng daarvoor de paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder, zout, zwarte peper en bruine basterdsuiker door elkaar. Verwijder het vlies van de ribben. Dit kun je doen door de achterkant van een vork te gebruiken en deze tussen een bot en het vlies te steken. Spoel daarna de ribben af en droog ze met keukenpapier. Smeer de ribben in met de kruidenmix en laat deze minimaal 2 uur intrekken.

Maak de BBQ aan en zorg dat de kolen/briketten aan een kant liggen. Op de andere kant leg je dadelijk de spareribs. Leg de ribben met de bolle kant naar beneden in een aluminiumbak en dek deze (luchtdicht) af met aluminiumfolie. Laat de spareribs dan indirect (dus op de kant zonder kolen/briketten) 2 uur garen op een temperatuur van 180 graden. Als je niet genoeg plek hebt, stapel dan de aluminiumbakken op en wissel deze af en toe van plaats om de temperatuur gelijk te houden. De ribben zullen nu garen in hun eigen vocht, waardoor het vlees mals blijft en de smaak behouden.

Maak vlak voordat de ribben klaar zijn de saus door de BBQ-saus, ketjap manis en honing door elkaar te mengen. Na 2 uur garen verwijder je de folie van de aluminium bakken. De ribben liggen nog steeds met de bolle kant naar beneden op de BBQ. Smeer nu de holle kant (onderkant) van de ribben in met de saus en laat de ribben 10 minuten zo garen. Draai de ribben dan met de bolle kant naar boven en smeer deze ook in met de saus. Na 20 min zijn de ribben klaar en kun je ze van de BBQ halen.

Serveer de ribben met een salade en zelfgemaakte frieten.