De Vintner's Reserve Cabernet Sauvignon is een aanrader bij een typisch Amerikaans gerecht: de Real American hamburger.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 375 gram rundergehakt
  • 125 gram varkensgehakt
  • 8 plakjes bacon
  • 4 hamburgerbroodjes
  • 4 plakjes cheddarkaas
  • 1 klein potje augurken
  • 1 kropje sla
  • 1 grote tomaat
  • 1 grote ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 klein ei
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl komijn
  • Handje paneermeel
  • Chilipeper en zout
  • Ketchup

Bereiding:

Begin als eerste met het maken van de burgers. Meng het rundergehakt en het varkensgehakt samen met de paprikapoeder, komijn, wat chilipeper en zout. Pers vervolgens de knoflook boven het gehaktmengsel uit. Voeg het ei en een handje paneermeel toe en meng het goed door elkaar. Als het gehaktmengsel nog te nat is, voeg dan wat extra paneermeel toe. Maak er 4 gelijke burgers van en laat ze even opstijgen in de koelkast.

Was de sla en trek wat blaadjes los. Snijd de tomaat in dunne plakjes en de augurk in stukjes. Snijd de ui in ringen en bak ze langzaam aan in wat olijfolie. Bak de bacon in een droge koekenpan rondom crispy. Bak dan de hamburgers in de pan bij de uienringen rondom bruin. Leg vlak voor de hamburgers klaar zijn 4 plakjes cheddarkaas op de burgers, zodat ze kunnen smelten.

Snijd de hamburgerbroodjes doormidden en leg op het onderste deel 2 blaadjes sla. Vervolgens een plakje tomaat, 2 plakjes bacon, hamburger met kaas, uienringen, augurkjes en maak het af met wat ketchup