La Crema

Wijnhuis La Crema is opgericht in 1979 in Sonoma County. Op dat moment moest de Russian River Valley zich nog vestigen als een van de belangrijkste wijnregio’s voor Pinot Noir en Chardonnay in Californië. De eerste paar jaar werd bij La Crema gewijd aan het leren kennen van het proces van wijn maken en het verbouwen van druiven in koude klimaten. Al snel volgde de wijnen een kocht La Crema een aantal eerste klas wijngaarden voor het verbouwen van de beste druiven.

In 1993 kocht Kendall-Jackson La Crema. Met de hulp van wijnmaker Dan Goldfield werd de kwaliteit van de wijnen verbeterd en kreeg La Crema de reputatie van California Top Producer voor Bourgondische druivenrassen. Ondertussen werden de wijngaarden uitgebreid en verkreeg La Crema een aantal wijngaarden in zeer gewaardeerde valleien als Sonoma Coast, Green Valley, Mendocino, Montery en Carneros.

In 2012 waagde La Crema zich buiten Californië om in de beroemde Willamette Valley in Oregon Pinot Noir te gaan verbouwen. In Willamette Valley heerst net als in Californië een koel, winderig klimaat en het heeft dezelfde soort bodems als in Californië. La Crema heeft in Willamette Valley geëxperimenteerd met verschillende druivenrassen, maar dit heeft niet bij alle druivenrassen goed uitgepakt. Het wijnhuis staat vooral bekend om het produceren van de mooiste Pinot Gris druiven in Oregon.

De druiven in de wijngaarden van La Crema worden met de hand geoogst. Er worden voornamelijk traditionele technieken gebruikt tijdens het productieproces om te zorgen dat de wijnen trouw blijven aan de soort en het terroir. De Chardonnay druiven worden per cluster bij elkaar geperst en de wijnen rijpen op Frans eikenhout. De Pinot Noir druiven ondergaan eerst een koud bad voor ze in vaten rijpen van gecombineerd oud en nieuw Frans eikenhout. Zowel de Chardonnay als de Pinot Noir wijnen zijn puur en een afspiegeling van hun oorsprong.

La Crema wijnmaker

Craig McAllister is geboren en getogen in Nieuw-Zeeland. Op zijn 20ste besloot hij naar Londen te vertrekken, waar hij zes jaar heeft gewoond. Daarna reisde Craig nog een tijd de wereld rond tot hij Oenologie ging studeren in Nieuw-Zeeland. Zijn passie voor wijn maken bracht hem over de hele wereld en uiteindelijk in 2007 bij La Crema. Craig ging daar aan de slag als oenoloog tijdens de oogst. Na het verkrijgen van de nodige ervaring werd Craig in 2009 assistent wijnmaker. Begin 2017 is hij benoemd als hoofd wijnmaker en houdt hij toezicht op het gehele La Crema portfolio.